Benjamin Ingrosso

Mello-vinnaren Benjamin Ingrosso rivstartade sin karriär redan som 9-åring när han vann lilla Melodifestivalen 2006 med ’Hej Sofia!’. Sedan dess har han jobbat hårt med både musik och teater samt vunnit Let’s Dance 2014. Under hösten samma år blev Benjamin signad till TEN Music Group och har visat prov på en enorm låtskrivartalang och har nu skrivit ett stort antal låtar till andra artister och även till sig själv.

Benjamin är både etablerad artist och låtskrivare, så pass att han spenderat tid i LA och skrivit med talanger som MAG (Flo Rida) och Matt Parad (Tinashe) med flera. Solklara bevis på hans musikmakeri är singlar som ”Do You Think About Me”, ”One More Time” eller sommarens on repeat-singel ”I Wouln’t Know” som alla spelats flitligt ute i landet.

Under 2017 gjorde Benjamin succé med sitt bidrag ”Good Lovin” i Melodifestivalen där han slutade på en hedersvärd femteplats i finalen. 2018 stod han som vinnare av Melodifestivalen och fick under våren åka till Lissabon för att representera Sverige med sitt bidrag ”Dance You Off” – här nådde han stora framgångar och landade slutligen på en sjunde plats. Hans hårda jobba belönades under Rockbjörnen i sommaras då han vann priset för ”Årets manliga liveartist”. Hna är även nominerad till ”Best Swedish Act” under MTV EMA i höst.

Under hösten 2018 kan vi förvänta oss mycket av Benjamin! Hans debutalbum närmar sig och när vi säger att det är bland det bästa vi har hört så menar vi det. Han beger sig även ut på en stor Sverigeturné tillsammans med kollegan och kompisen Felix Sandman. De båda är även aktuella med podden ”Livets Liv” på Spotify.

  • Benjamin Ingrosso - Dance You Off |..

  • Benjamin Ingrosso - Good Lovin’ |..

  • Benjamin Ingrosso - One More Time |..

Press- och marknadsmaterial