Förra året åkte Carola ut på turné för första gången på fem år. Det blev en rad utsålda konserter och hyllningarna haglade från både fans och kritiker.

Efter mer än 30 år som artist är Carola närmast en musikalisk institution i Sverige. Få svenska artister är lika välkända som hon. I och med sitt legendariska genombrott i Melodifestivalen 1983 med ”Främling” etsade hon sig fast i varje svenskt medvetande. Febern som spred sig smittade även folket i våra grannländer och ute i Europa. Några av hennes största hits, ”Främling”, ”Mickey” och ”Fångad av en stormvind” (som gjorde henne till vinnare i Eurovision Song Contest 1991) är en del av den svenska musikhistorien. I egenskap av schlagerdrottning är Carola ett givet namn i artistlistan när Eurovision The Party anordnas på Tele 2 Arena den 14 maj.

2014 glänste Carola i ”Så Mycket Bättre”. Hennes medverkan och låtversioner hyllades enormt och media skrev att den säsongens rekordhöga tittarsiffror var ett resultat av ”Carola-effekten”. Året därpå följde en hyllad vårturné, en sommarturné och en julturné. Återkomsten, eller snarare hemkomsten, till livescenen har onekligen gett Carola mersmak.