Felix Sandman

Felix Sandman har redan hunnit med fyra år av intensivt turnerande över hela världen med Sveriges största pojkband The FOOO (senare FO&O). Bandet har kammat hem 8 vinster av 12 nomineringar i olika musikpris, certifikat på 2 platina och 1 guld, 80 miljoner streams på Spotify, 2 utsålda konserter på Globen och har agerat förband till Justin Bieber och One Direction. Tillslut var det dags för gruppen att låta sin kreativitet flöda i egna soloprojekt.

Felix flögs till Los Angeles och sattes i sessions med låtskrivare och producenter som bland annat jobbat med Rihanna, The Chainsmokers och ZAYN. Med mycket beröm för sin sångteknik, karisma och sitt energiska driv kom han hem en månad senare med material för att släppa ett helt album.

EVERY SINGLE DAY blev startskottet på FELIX SANDMAN´s karriär som soloartist. Låten är en egenskriven med text och musik från egna erfarenheter som berättar om ett ångestfyllt avslut på en relation som satt djupa spår. Solodebuten fick raketfart när Felix slutade på en andraplats i Melodifestivalen 2018 bakom labelkollegan och nära vännen Benjamin Ingrosso. Singeln blev snabbt etta på flera listor och globalt viral.

Under sommaren släppt Felix den andra låt ur sitt kommande album, ”IMPRINT” och det tog inte lång tid innan den samlade på sig miljoner streams. Som bevis på sin hängivenhet till musiken kammade hem priset för ”Årets Genombrott” under rockbjörnen. Just nu är han även aktuell med podden ”Livets Liv” på Spotify tillsammans med vapendragaren Benjamin Ingrosso.

Under hösten 2018 kan vi förvänta oss en hel del nytt material och få lära känna en ny sida av Felix där han kommer visa hög potential som både låtskrivare och artist. Vi kommer också se Felix runt om i vårat avlånga land då det nu står klart att han kommer bege sig ut på en stor Sverigeturné tillsammans med Benjamin Ingrosso.

  • FELIX SANDMAN - EVERY SINGLE DAY /..

  • FELIX SANDMAN - EVERY SINGLE DAY..

Press- och marknadsmaterial