Habz

För exakt ett år sedan bestämde sig Habib ”Habz” Nafar att säga upp sig från sitt nio till sjutton jobb och låsa in sig i en studio, med sig hade han producenterna Dizzee och Kiano. Två månader efter steg de ut med sex färska låtar som utgjorde EP:n ”GÖR PLATS”. Nu släpper han första singeln som är proddad av Kiano – ”BACKA!”

”Den är definitivt dedikerad till alla nejsägare, jag har ADHD och så långt jag kan minnas har alla mina lärare från förskolan till gymnasiet sagt att jag aldrig kommer bli något och det här är ett enda stort fuck you till alla dem” berättar Habz.

Men Habz säger också att det är en uppmaning och en pepp till alla de som ”sticker ut” för mycket att inte låta samhällets eller andra människors uppfattningar om en styra ens liv. Det är den röda tråden genom hela EP:n ”GÖR PLATS”. På singeln ”BACKA!” gästar ingen mindre än rapparen Cleo.

Habz har rappat och producerat musik i 17 år men med singeln ”BACKA!” markerar han sin solodebut. Han har tidigare jobbat med artiste som Joy M’batha, Sebjak, Fre Larson, Allyawan, Parham, Rikard ”Skizz” Bizzi, Abidaz, Medina, Näääk, Nimo och J Dillas lillebror Illa J, för att nämna några.