Jonathan Johansson

Jonathan Johansson är den svenska popens ledsagare mellan det ljusa och det mörka. Mellan nattsvart sorg och solig eufori har han skapat ett eget universum som vi alltid vill befinna oss precis mitt i. Sju år har gått sedan genombrottet med ”En hand i himlen” (2009). Med varenda ton, textrad och melodislinga som nått allmänheten sedan dess, har han cementerat sin position som en av Sveriges främsta leverantörer av briljant pop.

Hans musikaliska alster har fått den svenska journalistkåren att uppfinna nya superlativ – och Grammis och P3 Guld att tävla i vem som kan nominera honom i flest möjliga kategorier. Det senaste albumet att ansluta till pärlbandet av magnifika skapelser är ”Lebensraum” (2015) i vilket Jonathan Johansson skildrar kärlek, vänskap och uppväxt mot en mörk fond av ett Europa som försöker stänga sina gränser. Albumet blev – till ingens förvåning – en av årets högst betygsatta svenska skivor och efterföljdes av en utsåld turné och spelningar på landets största festivaler.

Under våren 2016 har Jonathan Johansson besökt Sveriges tre största städer med sin hyllade Triologi-turné. Sida vid sida om detta har han även hunnit ge ifrån sig nytt material. Singeln ”Real Thing” (skapad tillsammans med Oskar Linnros) släpptes i januari och har sedan dess varit det soundtrack som hållit drömmen om sommaren 2016 vid liv.

Press- och marknadsmaterial