Lorentz

”Turn up så att det syns i himlen”, säger Lorentz på ett backstageområde på Way Out West inför spelningen som kom att bli ett av 00-talets mäktigaste liveupplevelser.

”Lorentz leker i en egen liga” hävdade en hyllande kritikerkår och utsåg snabbt solodebuten Kärlekslåtar till Årets album när den släpptes i juni 2014. Efter den unisona hyllningskören gjordes ett fåtal euforiska festivalspelningar och en utsåld höstturné där han bland annat fick Berns att koka och Aftonbladet skrev “Lorentz fyller luften med så mycket magi”.

Nomineringen till Musikförläggarnas pris i kategorin ”Årets textförfattare”, samt “Årets Artist” och “Hip hop / Soul” i P3 Guld lär således inte bli de enda galorna som sammanfattar musikåret.

Lorentz har redan hunnit med att vinna Grammis och sälja platina som ena halvan av duon Lorentz & Sakarias, tillsammans med sin bror Martin Sakarias. Efter två hyllade och storsäljande skivor, debuten ”Vi mot världen” 2009 och uppföljaren ”Himlen är som mörkast när stjärnor lyser starkast” 2012, valde Lorentz – ett av svensk hiphops största namn – att gå solo.

  • Där dit vinden kommer

  • Allt Från Mig