Rikard ”Skizz” Bizzi

Fem album in i karriären, från början med Up Hygh och The Venus Album i 2006 till Stockholmssyndromet och enormt omtyckta ”Kärlek, Funk & Solidaritet”, är Rikard ”Skizz” Bizzi tillbaka i producentstolen och bakom mikrofonen. Aktuell med sitt andra soloalbum ”100kg Funk” (släpptes 23 maj) är Skizz fortfarande en baskonnässör av rang, tyngre och funkigare, men fortfarande oförnekligen och fullt ut sig själv.

Det är framför allt det egna soundet, de säregna element som gör den musik som Skizz skapar till hans och tveklöst hans, som bär tyngd samt tar mest plats och fokus på 100kg Funk. Även om inspirationerna är tydliga och kärleken till dessa väldokumenterad är det överlag, längst med albumets 14 spår och 57 minuter, väldigt klart att det är en platta bestående av musik som må ha G-funk och västkust-hiphop att tacka för mycket, men som är ett verk ihopsytt och konstruerat av Rikard ”Skizz” Bizzi.

100kg Funk innehåller inte bara det mest sammanhållna exemplet på både den produktionsmässiga förmåga och raptalang som Rikard ”Skizz” Bizzi besitter, men också handplockade inslag av olika begåvningar tillhörande oerhört intressanta namn inom svensk hiphop; alla gäster är med för att de ger musiken något unikt, som gör det mer intressant, och mer spännande.

Fredrik Strage har redan hyllat albumet i DN med orden: ”Med 100kg Funk breddar Skizz sin katalog musikaliskt ytterligare både som producent och rappare, och gör det på ett av årets i särklass mest intressanta album.

  • Rikard "Skizz" Bizzi - Kärlek, Funk..

  • Rikard ”Skizz” Bizzi - Svett..

Press- och marknadsmaterial