Sammy & Johnny Bennett

Videon och låten ”5DF” med Sammy & Johnny Bennett slog ned som en bomb på den svenska rapscenen våren 2016. Ordet om brödraparet och TU5EN-kollektivet från Göteborg där även producenten Filip Hunter huserar har spridits som en löpeld och det dröjde inte länge innan media och skivbolag hade fått lystring. Fler och fler har ställt sig i hyllningskören för deras fantastiska flow, rytm och attityd sedan brödernas debut-EP ”Hundra80″ släpptes förra sommaren.

Publiken knockas redan av duons leverans och detta är bara början. När Sammy & Johnny tidigt i höstas spelade på The Green Door Project på Nobelberget i Stockholm, beskrev Dagens Nyheter dem som kvällens höjdpunkt. Recensenten skrev bl.a. att ”de blixtrar av energi när de levererar sina kulsprutetexter, och samspelet mellan de två bröderna, hur snyggt de glider in och ut ur varandras verser, får konserten att skina ännu mer”, samt att de ”känns som framtiden för svensk rap: Ett minimalistisk, inte så ackordfluffigt sound som studsar utan att det låter pop. Jag kapitulerar inför det (…)”

På Grammisgalan 2017 prisades Sammy & Johnny Bennett välförtjänt i kategorin Årets Nykomling. Nu håller duon på att färdigställa sitt debutalbum. I väntan på fler detaljer kring releasen så släpps deras första singel “Titta Fram” inom kort. Inför i år har Sammy & Johnny Bennett gått ihop med Woah Dad! och gör därmed sällskap med andra Göteborgsstorheter som Henrik Berggren och Håkan Hellström.

  • Falang

  • 5DF

Press- och marknadsmaterial