Över 120 000 sålda album och förstaplaceringar på både radio-och försäljningslistor – Amanda Jenssens framgångsrika karriär kan vara en slitsam uppgift att summera. För även om det gått snabbt så innehåller framfarten en mängd milstolpar som är svåra att bortse ifrån. Med debuten Killing My Darlings (2008) hyllades hon i en unison kör och grammis-och P3-Guld-nomineringar rasslade till. Samtidigt cashade hon in två Rockbjörnar för Årets kvinnliga artist och Årets nykomling.

Happyland landade året därpå och stegade graciöst in på Sverigetopplistans tredjeplats och fixade så att Amanda kunde pryda sitt hem med en Grammis för Årets kompositör. Titelspåret blev en av de stora hitsen det året och få kunde värja sig för dess smittsamma cocktail av noir, jazz och storstadsstomp. Skivan sålde dubbel platina.

Tredje och senaste albumet Hymns For The Haunted (2012) beskrev Amanda som både voodoojazz och djungeljazz. Expressens Anders Nunstedt gav albumet fyra getingar med hyllningen: ”Det här landet har många popstjärnor, men de flesta bleknar bredvid Amanda Jenssen. På sitt nya album låter hon ännu coolare. Ännu bättre.”

Under den femte säsongen av TV-programmet ”Så Mycket Bättre” fick vi se Amanda Jenssen glänsa. Hennes versioner av ”Calleth You, Cometh I” och ”När vi gräver guld i USA” har hyllats enormt och tog sig högt upp på topplistorna.