Elias Hurtig är en 21-årig musikalisk talang, artist och låtskrivare född och uppvuxen i Nacka utanför Stockholm. Även om han har synts i olika musiksammanhang och stått på scen sedan tonåren är den nya singeln Är du dum hans officiella debut. Soundet är en hybrid mellan rap och pop som vi kommer få höra mer av i hans framtida musik under året.

Elias musikintresse tog fart redan i tidig ålder när han tillsammans med några vänner började rappa över hiphopinstrumentaler i högstadiet. Efter tre släppta låtar skapades en hype kring musiken och de fick spela på några ställen runt om i Sverige. Detta var början på gruppen som vi idag känner som Hov1, där Elias Hurtig var en utav de tidiga grundmedlemmarna. I vintras signades han till Sony Music och har jobbat på sitt debutmaterial.

Inspiration till Elias musikskapande hämtas från väldigt mycket. Allt från karaktärsdrag i filmer till människor i sin omgivning till musik. Hans textförfattande handlar till stor del om egenupplevda händelser, personliga erfarenheter och reflektioner om livet.