Jon Henrik Fjällgren sågs i Talang Sverige 2014 där han berörde många med sin jojk till vännen Daniel och hyllningsjojken till sin far. Med ”Daniels jojk” gick Jon Henrik vidare till semifinal och därifrån tog han sig vidare till finalen som han vann med låten ”Mitt hem är mitt hjärta”. Strax därefter släpptes albumet ”Goeksegh”, som betyder norrsken på samiska.

Jon Henrik Fjällgren föddes 1987 i Cali, Colombia. Hans namn var då Montoya och hans första månader i livet spenderades i en indianby innan han hamnade på ett barnhem. Numera går han under namnet Jon Henrik Mario Fjällgren och är uppvuxen i en renskötarfamilj i Funäsdalen.

Hans första konsert var som 14-åring, det var i Funäsdalens kyrka och kungen och drottningen var där. Därefter började hans karriär som artist. Det ena ledde till det andra och han gjorde en skiva som 16-åring som hette ”Onne vielle”.

Efter några års paus från musiken bestämde sig Jon Henrik för att testa sina musikaliska vingar igen genom att ställa upp i TV-programmet Talang Sverige. Där blev hans uppträdande och hans gripande historia om sin bästa vän Daniel som gått bort genast en snackis i sociala medier och idag har klippet med ”Daniels jojk” setts över 4,3 miljoner gånger på Youtube.

Just nu är Jon Henrik aktuell i Melodifestivalen där han tävlar med låten ”Norrsken”.