Bröderna Henrik och Tom Ljungqvist har genom hela livet ridit på en kreativ krusning där deras gemenskap kring musiken alltid funnits närvarande. Deras efternamn binder nu dem tillsammans med mer än bara blodsband, då dom tillsammans bildar bandet JUNG (inspirerat av just deras efternamn, Ljungqvist).

Henrik har dom senaste åren jobbat med sitt indie-rockband Join The Riot, som haft stora framgångar i Asien där dom bland annat är signade på ett majorbolag samt turnerat ett flertal gånger.

Tom har gått en annan väg, där han på några få år etablerat på toppen av den moderna humorscenen med flera framgångsrika humorkoncept på Instagram, intervjuformat på Youtube med några av Sveriges mest namnkunniga gäster och en podcast med närmare 50.000 lyssnare i veckan.

Med influenser som Fleetwood Mac, Matt Corby och Coldplay skulle JUNG kunna beskrivas som ett 2018 års Bon Iver som möter OneRepublic. Genom att ta tillbaka den organiska ljudbilden, Toms falsettsång och Henriks melodier är JUNG en av de mest spännande akterna från Sverige i år.