Som första kvinna i svensk historia att vinna en Grammis för Årets producent och samtidigt kamma hem en seger i kategorin Årets Pop visar Laleh att hon är en sann ”doer”.  Hon gör all musik själv i sin egna studio och levererar musik av högsta kvalité – både på och utanför livescenen. Ett kvitto på hennes framgångar är ett utsålt Ericsson Globe och listtoppande hits som ”Bara få va mig själv”, ”Aldrig bli som förr” och ”Some die young” ­– för att nämna några.

Sedan genombrottet 2005 har Laleh släppt sex album. Det senaste albumet ”Kristaller” kom med en stor arenaturné inför 50.000 besökare. Är det någon som kan förmedla känslor genom sin musik så är det Laleh. Verkligheten och personliga upplevelser är ett ständigt återkommande tema i hennes texter.

Vid sidan av sin egen uppåtgående karriär skriver och producerar Laleh musik åt andra. Hon har bland annat bidragit till hits åt artister som Shawn Mendez, Demi Llovato och Ellie Goulding. År 2011 såg vi henne också i den andra säsongen av ”Så mycket bättre”. Laleh är utan tvekan av Sveriges mest verksamma och folkkära artister.