LINES är en trio från Stockholm som föddes under ett köksbord i Berlin. Det var viljan att bryta det traditionella formatet för vad ett band är som formade LINES. “Missförstå oss rätt, vi är i allra högsta grad ett band, vad som definierar ett band är ifall det finns en trummis eller inte och det har vi”. Musiken skapas i deras egenbyggda studio som är ett organiserat kaos av analoga syntar, färgglada lampor och psykedeliska väggprojektioner. Det visuella går i bandets DNA med egenproducerade musikvideos och deras ljusshow live. Då och då poppar även klubben “The weekend is cancelled” upp på olika platser i Stockholm under LINES regi.

Deras sound blandar tidlösa melodier, hårda syntar och distinkt sång snyggt paketerat i moderna produktioner. Gillar du band som Foster to the people, MGMT och M83 kommer du inte att bli besviken.

Bandet är redan omskrivna av både amerikanska Billboard samt tyska Kaltblut Magazine. Stilsäkra Paper Magazine har kallat LINES “essential winter pop” och singeln ”You” närmar sig sju miljoner streams på Spotify. Med ena foten kvar i undergroundvärlden och den andra på hitlistorna är LINES en av årets mest spännande nykomlingar.

Den 12 oktober släpper de sitt anthem ”People”. En smittsam ångvält om kärlek och gemenskap. “Låten är en hyllning till våra vänner”.