Mares är Uppsalabandet som med energifylld och lätt euforisk indiepop tagit den svenska musikscenen med storm. Debutsingeln “Allt du gör och att du finns” sålde platina och spred sig som en löpeld runt om i landet med sina närmare 10 miljoner streams.

Uppföljarsingeln “Cyklar ni så springer jag” valdes av Spotify ut till “Årets bästa svenska indie 2016” och kritiker menar att Mares gör ”soundtracket till en ny generation som ska erövra nätterna” och att de har ”de rätta ingredienserna för att skapa fantastisk musik”.

Förra året slog Mares igenom med dunder och brak. I maj kom deras deput-EP ”Rock’n’Roll Never Die” och kort därefter sattes publikrekord på Gröna Lunds lilla scen.

Succésommaren gav bandet en nominering för ”Årets Genombrott” på Rockbjörnen och efter ett trettiotal stopp på sommarturnén drog sig bandet tillbaks till studion för att jobba på debutplattan.

Den 15 mars i år såg debutalbumet ”Sunnanvind” dagens ljus. Samma kväll firades det med turnépremiär på ett utsålt Trädgår’n i Göteborg. Albumets titelspår markerade Mares första Spotify Top 50-placering då den gick in på en 30:e plats.