Förra våren avslutade Peter Jöback sin triumf på Broadway där han spelade den prestigefulla titelrollen i ”The Phantom of the Opera” när detta verk firade 30 år på Broadway. Nästan samtidigt släppte han singeln ”The Mask” som var hans första singel med originalmusik på sju år! En grandios poplåt som återfinns på succéalbumet ”Humanology”. Albumet nådde första plats på Sverigetopplistan över mest fysiskt sålda skivor.

Handplockad av Cameron Mackintosh, Hal Prince och Andrew Lloyd Webber, fem år efter sin Broadway-debut, stod Peter på The Majestic Theater’s scen i den mäktiga jubileumsföreställningen i januari 2018, bl.a. i duett med Sarah Brightman som gjorde originalrollen ”Christine” i uruppsättningen av The Phantom of the Opera.

2018 kastade han masken och tog ett nytt kliv in i en grandios popvärld med första singeln ”The Mask”.

”Humanology” kom lagom till Peters premiär på Cirkus av showen ”Med hjärtat som insats – His Greatest Show”, som var hans första egna show på fast scen på 20 år. En unik och spektakulär show som fick benämningen popteater som spelades inför en storpublik på Cirkus under hösten och vintern 2018.

I februari 2019 gjorde Peter två exklusiva och intima spelningar på Storan som bägge sålde slut på mindre 1 timme. Detta var ett första smakprov på den kommande sommarturnén där favoriterna från den senaste skivan ”Humanology” blandas med äldre pärlor från låtskatten. Till hösten kommer publiken ges möjlighet att se Peters på Cirkus igen där han spelar titelrollen i ”Häxorna i Eastwick”, men även på bioduken i en julfilm med tillhörande soundtrack där han har huvudrollen.